Vinturer

Jeg kom til Piemonte første gang i 1998. Det var kjærlighet ved første blikk. Kjærlighet til menneskene, vinene, maten og kulturen. Dette er Italia på sitt aller beste, når det kommer til vin og nytelse.

Noen av verdens flotteste viner, som Barolo, Barbaresco, Roero, Gattinara og Barbera er innenfor rekkevidde. Det er en opplevelse å gå på brosteinsgatene i Barolo, og skue utover vinmarkene som omkranser byen. Vi er i mekka for smak og kultur.

Sicilia, en av Europas mest spennende vinregioner. Her forenes dramatisk natur med noen av Italias flotteste viner, Etna er et unikt vinområde. Sicilia er en utrolig vakker øy, med den beste sjømatpastaen i Italia.

Toscana er et vakkert område i sentral-Italia, med kupert terreng. Herfra kommer viner som Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile de Montepulciano. Vin Santo er særlig kjent fra Toscana, og olivenoljen som produseres her er i verdensklasse.

Jeg arrangerer turer som bringer oss til de mange lokale hemmelighetene. Vi skal treffe vinprodusenter, snakke vin og la oss bli forelsket i hva de har i kjellerne. Vi skal vandre på vinmarkene, og nyte herlig lokal mat etter tradisjonelle oppskrifter på en lokal Osteria.

Etter en innholdsrik og smakfull dag, går vi til ro på et familiedrevet agriturismo, hvor eieren tar oss vel i mot og stolt viser sin utsikt over vinmarkene. Vi lar sansene berikes i Italia.

Unn deg en sanserik tur du sent vil glemme. Jeg arrangerer vinturer for enkeltpersoner og grupper.

Send forespørsel

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

Vi deltok på vintur til Piemonte med Gyri i november 2014.  På alle stedene vi besøkte, fikk vi en varm og hyggelig velkomst takket være Gyris gode relasjoner. Takket være Gyris faglige dyktighet fikk vi også gode vinleksjoner underveis. Det var også svært interessant å registrere hvordan produsentene oppmerksomt lyttet til hennes bedømming av deres produkter. Dette ga mersmak!

Evy og Harald Martinsen

Planlagte vinturer

Vil du oppleve Piemonte med besøk hos fire vinprodusenter, smake på fabelaktige viner, spise på de beste restaurantene? Honorar 7500 kr. for kursmateriale, guiding, besøk og vinsmaking hos vinprodusenter. Depositum ved påmelding 5000 kr. Kontakt: gyri.mentzoni@gmail.com eller telefon: 907 66 082. Velkommen til Piemonte.