Mitt navn er Gyri Mentzoni

Min lidenskap i livet er å la deg oppleve vin slik du aldri før har opplevd det.

Jeg er utdannet vinkelner hos Gastronomisk Institutt, og har vært så heldig at jeg har fått jobbe med de beste i Norge innen faget. Min tid som vinansvarlig på Restaurant Bagatelle hos Eyvind Hellstrøm lærte meg hvordan jeg kunne formidle min vinkunnskap, spre matlidenskap og inspirere mine gjester til å være mer eventyrlystne i sine mat- og vinvalg. Jeg er utrolig stolt over å ha bidratt med vinanbefalingene i Hellstrøms bok “Enkelt og perfekt” og være med på å skape entusiasme rundt vinfaget.

Jeg har hatt gleden av å kunne jobbe en hel vinhøst hos den prestisjetunge produsenten Vajra i Barolo, der fikk jeg dypgående kjennskap til alle fasene av god vinproduksjon og ikke minst et nettverk av gode kontakter. Dette nettverket har ført til at jeg har ledet flere vinturer til steder som Piemonte, Toscana, Sicilia, Dourodalen, Chablis og Rhône.

Jeg sto bak Norges første spesialbutikk for vin, Vinmonopolet Briskeby og i flere år har jeg vært med i smakspanelet til Vinforum.

I 2008 tok jeg et verdivalg og valgte å flytte til Kabelvåg, Lofoten for å kunne bo i Norges beste matfat. Her bor jeg sammen med min familie og lever det gode liv med kajakkpadling og fjellturer. Dog er Lofoten langt fra bugnende vinranker, men jeg føler meg priviligert som får jobbe både innenlands og utlands med det jeg elsker mest: – å inspirere mine gjester til å bli mer eventyrlystne i sine smaksopplevelser – enten det er mat eller vin.

Jeg elsker å oppdage nye steder, så gi meg gjerne en utfordring hvor du vil at jeg skal komme å holde kurs eller hvor du ønsker å dra på vintur.

(portrettfoto av Espen Mortensen)

Takk for flott vinkurs. Du er dyktig og vekker liv i sansene våre både med kunnskap og engasjement.Ragnhild Marie Nyland